Five hands, making a difference

Verslag uit India

Verslag uit India

24 februari 2018 – Er is een tijd van komen…en er is een tijd van gaan. Die dag is voor ons bijna aangebroken. De avond voor vertrek houden we – zoals we altijd doen – een afscheidsfeest. Overdag zijn we druk bezig met het inkopen doen van lekkers. En natuurlijk hebben we ook een cadeau voor de jongens. We spreken met de directeur af dat er die avond niet gekookt wordt: we halen af. Het worden noodles met kip, dat vinden ze heerlijk! Het feest wordt onvergetelijk met dansoptredens, muziek, heel veel lekkers en lovende woorden. Zowel van ons naar de kinderen en medewerkers toe, als zij naar ons. We zijn ook dit keer weer warm ontvangen. En we hebben zo veel kunnen doen in eigenlijk maar een hele korte tijd. Al die lachende gezichten… Zo worden wij eraan herinnerd waarom we hier elke keer weer terugkomen.

22 februari 2018 – Kun je je voorstellen dat je in februari naar een waterpark gaat? In Hyderabad kan dat gewoon. Terwijl we uit Nederland verhalen hoorden van ongekende kou, vertrokken wij met zo’n 175 kinderen naar het pretpark. Het was een hele opgave om alle kinderen te verzamelen, te tellen en de onderhandelingen te doen met het pretpark over de ticketprijs. De kinderen kregen daar gelukkig niets van mee. Zij stonden juichend in de rij en eenmaal binnen wisten ze niet hoe snel zij de attracties moesten uitproberen. Terwijl wij door het park liepen zagen we overal onze kinderen plezier hebben. Geweldig!

20 februari 2018 – We hebben een hele dag met 50 meiden doorgebracht. Zij wonen in een opvanghuis dat nog maar een paar maanden bestaat. In het begin was er nog maar een meisje. Binnen een korte tijd is dat aantal gegroeid naar 50. Dat bewijst dat er behoefte aan is.

We hebben er een girls day out van gemaakt! We zijn eerst naar de film geweest. Daarna waren we met z’n allen naar de KFC (ook zij houden – net als de jongens – erg van kip). We hebben de dag afgesloten in hun huis, waar we ze nog hebben verrast met cadeau’s. De dag ervoor hadden we inkopen voor ze gedaan, en hebben we tot in de nacht 50 goodybags voor ze ingepakt, met onder andere haarbandjes en nagellak. De directeur vertelde dat de meiden heel graag typische meisjesspullen willen hebben, maar dat dat ontbreekt. Hopenlijk kunnen we volgende keer nog meer betekenen voor deze meiden!

18 februari 2018 – In de 10 jaar dat we vrijwilligerswerk doen in Hyderabad hebben we verschillende tradities opgebouwd. Een daarvan is dat we tijdens onze aanwezigheid altijd fruit trakteren. Dat krijgen de kinderen alleen als het gesponsord is. Appels zijn favoriet van de kinderen. In India is dit een van de duurdere fruitsoorten.

Na het diner trakteerden wij de jongens op een rode, sappige appel. Wat was het mooi om ze in en rondom het huis te zien lopen terwijl ze aan het genieten waren van de appel!

16 februari 2018 – Vandaag hebben we bezoek gekregen van past pupils, oftewel: jongens die als ex-straatkind hier zijn opgevangen en nu oud genoeg zijn om op zichzelf te wonen. De meesten die wij hebben ontmoet tijdens deze ‘reünie’ kennen wij al sinds ons eerste bezoek, dus 10 jaar..  Toen waren het pubers, nu zijn het jongvolwassenen. We zijn trots op hen die de volgende stappen in hun leven hebben gezet en dankbaar dat ze gelukkig zijn en dat ze het hebben gered in deze zware maatschappij.
Deze jongens zullen altijd een plekje hebben in onze harten. Het weerzien voelde vertrouwd. Wellicht zijn deze jonge mannen bij ons volgende bezoek jonge vaders. We kijken er nu al naar uit! ❤

 

15 februari 2018 – Een van onze vaste activiteiten is het houden van een tekenwedstrijd, zo ook dit keer. Wij gingen zelf naar de winkel om de benodigde spullen te kopen, zoals potloden en papier. En zoals ieder kind houden ook deze kinderen ervan om veel te gummen, potloden te slijpen en veelvoudig een liniaal te gebruiken. Dus dat hadden we ook ingeslagen!

Thema van dit keer was Love. Ze hebben erg hun best gedaan. Zie hieronder het eindresultaat. Samen tijd doorbrengen en creatief bezig zijn is echt quality time!

14 februari 2018 – Naar een restaurant zonder reservering is bijna onmogelijk in een van de beste aangeschreven restaurants in Rotterdam. Zo dachten wij dus ook over de beste Biryani-restaurant in Hyadrabrad. Maar het werkte toch anders dan we dachten. Op Valentijnsdag gingen we richting het restaurant. ‘Het zal druk zijn vanwege Valentijn’, hoorde we iemand zeggen. Het was inderdaad druk, maar niet onmogelijk: na wat onderhandelen konden we met 70 kinderen terecht op het dakterras (dat deze dag eigenlijk was afgesloten). De kinderen hebben heerlijk gegeten dus wij ook. We hopten van de ene tafel naar de andere om te peilen of alles goed ging. En dat was zo. Misschien cliché, maar echt waar: wij genieten wanneer zij genieten en zijn blij wanneer zij blij zijn.

We hebben dit keer weer een druk programma voor de boeg en hopen dat we alles kunnen doen wat we in gedachte hebben. Met de ingezamelde donaties van familie en vrienden gaan we onze belofte om het geld goed te besteden nakomen!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.