Five hands, making a difference

Van wie krijgen wij steun?

Van wie krijgen wij steun?

‘SAMEN, jongeren en straatkinderen’ is een stichting die Nederlandse jongeren tussen de 18 en 30 jaar in contact brengt met projecten die zich inzetten voor straatkinderen en straatjongeren. Toen wij ruim 10 jaar nog aan het brainstormen waren over wat wij wilden doen, kwamen wij ook in contact met SAMEN. Onze contactpersoon wijlen Harrie Kanters heeft ons toen met open armen ontvangen. Hij gaf aan dat hij normaal gesproken geen kleine groepen begeleidde die voor een korte periode vrijwilligerswerk deden. Maar hij wilde de uitdaging wel aan, en stoomde ons klaar voor onze eerste vrijwilligersproject in India. Het werd een gewoonte om contact te onderhouden met Harrie en hem op de hoogte te houden. Met zijn jarenlange ervaringen leerden wij veel van hem. Na zijn overlijden is het contact met SAMEN gebleven. Zij zijn onze ‘moederorganisatie’, een steun in de branding.

Onze familie heeft ons vanaf het begin gesteund. In het begin was het nog even spannend, want vrijwilligerswerk doen in zo’n ver land? Uiteraard krijgen wij nog steeds de nodige waarschuwingen als we vertrekken (wees voorzichtig, pas goed op elkaar), maar ze zijn ook erg trots. Samen met het enthousiasme van de kinderen in India, zijn dit onze grote supporters.

In onze vriendenkring weten de meesten dat we vrijwilligerswerk doen, en ook collega’s vragen er regelmatig naar. Bij een evenement dat wij organiseren voor het goede doel zijn zij vaak van de partij. We maken er altijd een gezellige avond en tegelijk steunen zij ons, zodat we leuke activiteiten kunnen ondernemen met de kinderen.

De H. Hartstra Stichting is in 1952 opgericht door de heer H. Hartstra en zijn echtgenote mw. H.R. Hartstra-Loeff. De heer Hartstra was internist en directeur van het ziekenhuis in Hengelo.  De stichting verleent geldelijke steun aan armoedebestrijding, gezondheidszorg, onderwijs. H. Hastra heeft ons in een eerder project gesteund in een project dat gericht was op meisjes in India die op straat hebben geleefd. Dit keer heeft de stichting weer haar steun aangeboden. Met dit fonds renoveren wij hurktoiletten in het opvanghuis. De toiletten zijn zeer verouderd en voldoen niet aan de hygiene-eisen. Dankzij H. Hastra Stichting kunnen wij deze toiletten verbouwen, en de kinderen voorlichten over goede hygienemaatregelen.

De donaties die wij ontvangen van anderen, zoals familie en vrienden, gebruiken wij voor andere activiteiten, zoals: naar de film, naar een pretpark, fruit bij het eten, variatie in het eten (zij krijgen normaal gesproken drie keer per dag hetzelfde eten), zoals een eitje erbij, of kip. En nog veel meer!

 

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.